Εθελοντική αιμοδοσία στη Λιβαδειά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το νοσοκομείο της Λιβαδειάς σε συνεργασία με τράπεζες αίματος συλλόγων της πόλης, μεταξύ των οποίων του Εργατικού Κέντρου και του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου.

 

 

 

 

 

Δώσε αίμα, δώσε τώρα, δώσε συχνά είναι το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας με στόχο την ενίσχυση και την αύξηση της συχνότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
«Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη και φέτος απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για εθελοντική αιμοδοσία», σημείωσε η αιματολόγος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς Αργυρώ Γερασίμου και πρόσθεσε: «Από νοσοκομείο καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ενεργοποιούμε τους αιμοδότες μας και παράλληλα ενημερώνουμε με διάφορους τρόπους, με ημερίδες και παρεμβάσεις ώστε να αυξηθεί ο σταθερός αιμοδοτικός πληθυσμός».
Αιμοδότης μπορεί να είναι κανείς από τα 18 μέχρι τα 65 ενώ είναι μία διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά για μία ποσότητα αίματος που αναπληρώνεται πλήρως και γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Όπως σημείωσε η κ. Γερασίμου υπάρχει μία αύξηση αιμοδοτών η οποία ωστόσο δεν είναι τέτοια που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.
Επίσης έκανε γνωστό ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το νοσοκομείο Λιβαδειάς θα διαθέτει και κινητή μονάδα αιμοδοσίας εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσφορά αίματος.

 

© 2017 Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από εθελοντές πολίτες και εργαζόμενους του Νοσοκομείου με την επίβλεψη μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.